Schouder fysiotherapie

Een veel voorkomend probleem in ons lichaam zijn schouderklachten. Niet zo gek als je weet dat onze schouder het meest bewegelijke gewricht is van het lichaam. Dit is ontzettend functioneel maar hierdoor ook erg kwetsbaar.

Schouderklachten

Je kunt tal van verschillende schouderklachten krijgen. Zo kennen we onder andere de frozen shoulder, een slijmbeursontsteking of een ontsteking aan de pezen en soms ook scheurtjes in pezen.  Soms is het heel duidelijk waar schouderklachten vandaan komen. Na een trauma (botsing of door vallen) maar in veel gevallen is de oorzaak onbekend. Denk hierbij aan een verkeerde werkhouding, overbelasting door vaak dezelfde bewegingen te maken of te zwaar belasten. Om snel van schouderklachten af te komen is het belangrijk om de juiste zorg aan uw schouder te geven. Laat een bewegingsexpert, zoals een schouder fysiotherapeut, meekijken om samen tot een snel herstel te komen.

Gespecialiseerde schouder fysiotherapeut

Een schouder fysiotherapeut is een expert op het gebied van schouderklachten. Door scholing, ervaring, deelname aan het schoudernetwerk en diepgaande interesse in dit gebied beschikt de therapeut over een grote hoeveelheid kennis om een expert te zijn op het gebied van schouder fysiotherapie. Maar hoe gaat een afspraak bij de schouder therapeut nu in zijn werk? We vertellen het u graag.

Schouder fysiotherapie bij Fysiotherapie Centrum Putten

Samen met de gespecialiseerde schouder fysiotherapeut gaat u samen werken aan het herstel van uw schouderklachten. De schouder fysiotherapeut zal met u een vraaggesprek houden over het ontstaan van de klachten en wat voor klachten u precies ervaart. Een belangrijke vervolgstap voor de schouder fysiotherapie is het onderzoek. De fysiotherapeut heeft een scala aan testen om zo de schouder goed in kaart te brengen en te onderzoeken wat er nu precies aan de hand kan zijn. De resultaten zullen met u besproken worden en zo zal er samen met u een plan opgesteld worden hoe u het best met de schouderklachten kunt omgaan.  

Behandeling schouderklachten

De behandeling van schouderklachten kan uit tal van verschillende behandeltechnieken bestaan. Zo wordt er vaak gebruik gemaakt van oefeningen, vaak gericht op de schouderspieren die verantwoordelijk zijn voor de controle over de schouder (Rotatorcuff spieren), maar ook triggerpoint therapie middels dry needling. Een effectieve behandeltechniek om spieren die te gespannen staan te laten ontspannen. Naast de behandeling zelf krijgt u altijd een bewegingsadvies mee. Met dit bewegingsadvies krijgt u de beste voorwaarden mee om uw schouder zo snel mogelijk te laten herstellen.

Dry Needling schouder

Aan de hand van wat de klachten zijn, kan er gekozen worden om dry needling toe te passen als deel van de behandeling van de schouderklachten. Ben je benieuwd wat dry needling precies inhoud en wat voor klachten we hiermee kunnen behandelen? We vertellen je graag meer over de toepassingen van dry needling.

Schouder oefeningen fysiotherapie

Naast het bewegingsadvies geven we ook vaak oefeningen mee voor thuis. Deze oefeningen kunnen een verschillend doel hebben. Soms spierversterkend, soms juist voor ontspanning en soms gericht op mobiliteit. De schouder therapeut zal deze oefeningen tijdens de behandeling met u doornemen alvorens u thuis aan de gang kunt met uw herstel.

Schoudernetwerk Noord West Veluwe

Voor het schoudernetwerk van de provincie Gelderland is onze schouderexpert aangesloten bij het schoudernetwerk Noord West Veluwe. Het schoudernetwerk bestaat uit een groep fysiotherapeuten die allen zijn gespecialiseerd in schouderklachten. Binnen deze groep bespreken we de nieuwste behandeltechnieken, operatietechnieken en nieuwe vormen van therapie. Ook worden er zeer complexe schouderklachten besproken om zo met elkaar mee te denken. Alles om de best mogelijke zorg te bieden voor de schouderrevalidatie.  Onze schouderexpert heeft hierdoor ook goede connecties met andere schouderspecialisten, orthopeden en huisartsen.

Schoudernetwerk Noord West Veluwe maakt deel uit van Schoudernetwerk Nederland.

Direct een afspraak maken

Direct online een afspraak inplannen? Of ben je op zoek naar verdere informatie? We helpen je graag verder.

Afspraak maken met onze schouder therapeut

Heb je last van schouderklachten of heb je na het lezen van deze informatie nog verdere vragen over je klachten? We helpen je graag verder. Een afspraak maken kan telefonisch via 0341-357289 of mail naar info@fysiotherapiecentrumputten.nl