Circuittraining

Circuittraining groepstraining bij Fysiotherapie Centrum Putten

Ben je op zoek naar een leuke en uitdagende training waarbij het hele lichaam wordt getraind? Dan is circuittraining dé training voor jou!

Wat is circuittraining

Circuittraining is een manier van trainen waarbij uithoudingsvermogen en krachttraining elkaar afwisselen. Een circuittraining bestaat uit een combinatie van meerdere oefeningen welke je achter elkaar uitvoert voor een bepaalde tijd, gevolgd door een korte periode van rust. Hierbij wordt het gehele lichaam aangesproken.

Wat zijn de voordelen van circuittraining

Tijdens een circuittraining wordt het hele lichaam getraind. Dit is ideaal voor mensen die niet zo vaak kunnen sporten, maar toch het hele lichaam willen trainen. De manier van trainen is voor iedereen toegankelijk, zodat je de oefeningen goed op je eigen niveau kunt meedoen. De circuittraining is altijd in groepsverband, waardoor je elkaar kan stimuleren om net dat beetje extra’s te geven.

Circuit training oefeningen

Een circuittraining bestaat uit acht tot tien verschillende oefeningen welke je achter elkaar uitvoert voor een bepaalde tijd, gevolgd door een korte periode van rust. De oefeningen zullen voornamelijk met losse materialen zijn, waardoor meerdere spiergroepen tegelijk aan het werk zijn. De oefeningen van deze groepstrainingen zijn leuk, uitdagend en inspannend. Na de training verlaat je de oefenzaal met een voldaan gevoel.

Voor wie is circuittraining geschikt?

Het mooie van een circuit training is dat het voor iedereen geschikt, of je nou net begint met sporten of al jarenlang aan sport doet.

– Circuittraining voor de beginnende sporter

Voor de beginnende sporter is circuittraining een mooie manier om zowel spiermassa als uithoudingsvermogen te vergroten. Doormiddel van deze training zal je ook bekend raken met heel veel diverse oefeningen, die je zelf ook ter inspiratie kunt gebruiken.

Circuittraining voor getrainde sporters

Ook de getrainde sporter kan op zijn eigen niveau meedoen. De oefeningen zijn uitdagend voor ieder niveau, waardoor iedereen een trainingsprikkel krijgt op kracht en uithoudingsvermogen.

– Circuittraining voor ouderen 

De beweegrichtlijn adviseert voor volwassenen en ouderen tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten en balansoefeningen. Tijdens de circuittraining worden beide deze aangesproken. Zo traint u dus in groepsverband uw algehele gezondheid.

– Circuittraining en afvallen

Tijdens een circuittraining verbrand je veel calorieën en de vetverbranding wordt gestimuleerd. Samen met een gezond en gevarieerd voedingspatroon helpt je dit bij het afvallen.

De leukste groepslessen in Putten

Wist je dat we naast circuittraining nog meer groepslessen aanbieden in Putten? Wat dacht je van Fysio-Move en corestability training? Elke training is te volgen op je eigen niveau en altijd onder begeleiding van onze ervaren trainers.

Wil je een keer een gratis proefles volgen? Geef je dan snel op!

Gratis proefles

Wil je een keer een gratis proefles volgen? Geef je dan snel op!