Core stability training

Core stability training bij Fysiotherapie Centrum Putten

Wist je dat de basis voor fitter door het leven gaan, je sportprestaties verbeteren en het verminderen van rugklachten ligt bij de core? Tijdens onze core stability training train je in groepsverband deze specifieke regio, waardoor je niet alleen sterker en fitter wordt, maar ook bestaande rugklachten kunt verminderen en nieuwe rugklachten kunt voorkomen.

Wat is core stability training?

Core stability staat voor rompstabiliteit. Dit is een combinatie van spierbalans en spierkracht in het midden van het lichaam. Tijdens deze groepsles worden de rug-, buik, bil- en heupspieren versterkt met behulp van verschillende oefeningen. Deze spieren staan ook bekend als de kern van ons lichaam en vormen een sterke basis waar het lichaam op kan bouwen.

Waarom is core stability training zo belangrijk?

Een sterke core is belangrijk bij het voorkomen van blessures, het verbeteren van sportprestaties en een betere lichaamshouding zowel staand als zittend. Voorkomen is beter dan genezen en door het versterken van de romp kun je ervoor zorgen dat verschillende klachten minder snel zullen ontstaan, denk hierbij aan heup en rugklachten.

Voor wie is core stability training geschikt?

Deze training is geschikt voor iedereen! Of je nu regelmatig rugklachten hebt, je sportprestaties wilt verbeteren of sterker en fitter door het dagelijks leven wilt gaan, de basis ligt bij een stevige core.

Rugtraining

Bij rugklachten is de rompstabiliteit enorm belangrijk.  Door het trainen van de rug, – buik, – en heupspieren zorg je ervoor dat de spieren een grotere belastbaarheid hebben. Door het uitvoeren van rugspier oefeningen, train je preventief waardoor de kans op rugklachten vele malen kleiner is.

Ons complete aanbod aan sportlessen in Putten

Wist je dat we naast core stability training nog meer groepslessen aanbieden in onze fysiotherapiepraktijk in Putten? Blijf fit met Fysio-Move en werk aan je conditie tijdens onze uitdagende circuittraining. Elke training is te volgen op je eigen niveau en is altijd onder begeleiding van een ervaren trainer of fysiotherapeut.

Wil je een keer een gratis proefles volgen? Geef je dan snel op!

Gratis proefles

Wil je een keer een gratis proefles volgen? Geef je dan snel op!