Coronarevalidatie

Revalidatie Covid19 Fysiotherapie Centrum Putten

Coronarevalidatie

Ben je besmet geweest met het Covid-19 virus, ook bekend als het coronavirus, en ervaar je klachten? Bij Fysiotherapie Centrum Putten behandelen wij patiënten die te maken hebben gehad met corona en lastig weer op conditie en het niveau van voor het virus terug kunnen komen.

Fysiotherapie bij herstel na het coronavirus


Helaas verloopt het herstel na een corona besmetting niet altijd voor iedereen even voorspoedig en blijf je soms voor een langere tijd beperkingen ervaren in je dagelijks leven. De fysiotherapeut kan je helpen bij het geleidelijk weer oppakken van deze activiteiten. Denk hierbij aan wandelen en traplopen, maar ook aan activiteiten als boodschappen doen en het langzaam weer kunnen oppakken van je werkzaamheden. De fysiotherapeutische behandeling kan o.a. bestaan uit advies, begeleiding, training en ademhalingsoefeningen.

Onze therapeuten behandelen patiënten volgens de nieuwste richtlijnen. Wij zijn aangesloten bij het chronisch zorgnetwerk en hebben contracten met de zorgverzekeraars om de nog altijd aanwezige klachten van corona te behandelen.


Wanneer kom je in aanmerking voor fysiotherapie bij Covid-19

Je komt in aanmerking voor fysiotherapie na Covid-19 als je tijdens je herstel ernstige klachten of beperkingen ervaart. Denk hierbij aan benauwdheid, verminderde conditie, concentratieproblemen of spierpijn. Onder beperkingen vallen o.a. het niet kunnen lopen of traplopen, problemen met de zelfverzorging, geen boodschappen kunnen doen of het niet kunnen werken.

Multidisciplinaire samenwerking

Het verschilt per persoon welke zorg iemand nodig heeft na een doorgemaakte corona besmetting. Dat is afhankelijk van het soort klachten wat je hebt overgehouden aan de Covid. Fysiotherapie bij Covid-19 staat dan ook niet op zichzelf. Als het nodig is werken we samen met de ergotherapeut, diëtist en logopedist. Het kan dus zijn dat je onder behandeling bent van meerdere zorgverleners. De zorg wordt aangepast op jouw specifieke en persoonlijke situatie. Zorg op maat dus. Onze fysiotherapeuten in Putten werken samen met de andere zorgverleners aan een voor jou zo optimaal mogelijk herstel.

Vergoeding herstelzorg Covid-19

Je komt in aanmerking voor fysiotherapie na Covid-19 als je een verwijzing hebt je van je huisarts of specialist en de doorgemaakte Covid besmetting niet langer dan 6 maanden geleden is. De verwijzing heeft een geldigheidsduur van 6 maanden, die eventueel eenmalig kan worden verlengd door je arts. Per verwijzing krijg je een volledige vergoeding tot maximaal 50 behandelingen.

Wel goed om te vermelden is dat doordat de fysiotherapie bij Covid-19 onder je basisverzekering valt, hierdoor wel eerst je eigen risico wordt aangesproken.

Direct een afspraak maken

Direct online een afspraak inplannen? Of ben je op zoek naar verdere informatie? We helpen je graag verder.